Søren Bælum

Den fødte iværksætter 

Søren Bælum

Man kan ikke nævne Søren Bælums navn uden at komme ind på hans medfødte iværksættergen og evne til at drive succesfulde virksomheder. 

De tidligste eksempler herpå stammer allerede fra dengang, Søren Bælum gik på efterskole.

Her så han en mulighed for at gøre en god forretning ved at indkøbe mindre partier af piercinger og smykker fra udlandet, som han solgte videre med fortjeneste til sine skolekammerater.

Senere hen, mens Søren Bælum stadig var i sine teenageår, skiftede han, som iværksætter, spor. Fra værelset i hjemmet hos forældrene sad Søren Bælum sammen med en kammerat og reparerede iPhones, mens kunderne ventede i deres biler i indkørslen. Phone Eksperten, som virksomheden, blev etableret i 2012 og eksisterede frem til 2018.

blev etableret i 2012 og eksisterede frem til 2018.

En palle med champagne

Sideløbende med reparationsvirksomheden fik Søren Bælum idéen til en ny virksomhed – han ville sælge eksklusiv spiritus med et særligt fokus på kvalitetschampagne. Og dermed var grundstenene til virksomheden DeluxLife.dk lagt, som blev etableret i 2013.

Der var ikke dog mange, der dengang troede på Søren Bælums projekt – selv hans forældre satte spørgsmålstegn ved hans chancer for succes. Men til trods for skepsissen valgte Søren Bælum at investere sin opsparing i en palle champagne, som blev startskuddet til hans første reelle iværksættereventyr.

Søren Bælum tror på sine idéer og evner, og det er virksomheden DeluxLife.dk i sandhed et bevis på. Efter bare få måneder havde DeluxLife.dk omsat for tre millioner kroner, og på blot 12 måneder var der opbygget en kundeportefølje på mere end 8.000 styks. Senere hen valgte Søren Bælum at sælge virksomheden fra.

Årets unge håb

Søren Bælums talent for iværksætteri blev hurtigt bemærket af omverdenen. I 2014, et år efter DeluxLife.dk gik i luften, blev han kåret som Årets Unge Håb ved IVÆKSTprisen. 

Årets Unge Håb er en pris, der hvert år uddeles til en ung iværksætter på under 25 år. Vinderen kåres på baggrund af sin evne til at bygge bro mellem idéer fra skolebænken og succesfuld virksomhed.

Årets Unge Håb er ligeledes karakteriseret ved at være en person, der gennem sit arbejde inspirerer og baner vejen for andre, jævnaldrende kollegaer. 

Det var nok det vildeste, jeg turde håbe på. Det er et kæmpestort skulderklap, og det er noget af det vildeste, jeg personligt kunne vinde. Det giver mig endnu mere blod på tanden og et ønske om at fortsætte og give den gas. Tusind tak til alle dem, der har stemt - det er virkelig stort for mig at vinde denne pris, og jeg er utroligt taknemmelig.

Citat af Søren Bælum i forbindelse med hans kåring som Årets Unge Håb

Ambassadør for iværksætteri

Søren Bælum er uddannet med en handelsskoleeksamen, men al den viden om iværksætteri og det at være selvstændig, har han ikke fået, mens han sad på skolebænken. 

Han er selvlært. Han ville dog ønske, at der i forbindelse med hans uddannelse havde været et større fokus på netop iværksætteri og det at drive selvstændig virksomhed. Han savnede blandt andet indsigt i, hvordan man helt konkret kommer i gang med sin egen virksomhed, hvordan man skal skruer en ansættelseskontrakt sammen, samt hvordan man indberetter moms. 

Det er blandt mange andre punkter det, Søren Bælum tager udgangspunkt i og deler ud af, når han holder oplæg på skoler om livet som iværksætter.

Søren Bælum - indslag i TV Syd